BACK

De volgende stap voor de productie van bio-methanol

Onderzoek naar de transitie van fossiele naar hernieuwbare methanolproductie

Get the latest news
right in to your inbox.

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Methanol is een van de belangrijkste 'primaire' chemicaliën - een voorloper van verschillende chemicaliën, kunststoffen en materialen die in een breed scala aan toepassingen worden gebruikt. Het is tegenwoordig ook een belangrijke brandstof en input voor brandstofadditieven en zal naar verwachting in de toekomst een cruciale scheepsbrandstof worden. Aangezien het grootste deel van de productie van methanol gebaseerd is op fossiele brandstoffen, is het koolstofvrij maken van de methanolproductie een belangrijke hefboom voor het koolstofvrij maken van de chemische en transportindustrie. Dit artikel onderzoekt het koolstofvrij maken van de methanolproductie, waarbij de belangrijkste productieroutes en mogelijke oplossingen voor het koolstofvrij maken worden onderzocht.

Hoe wordt methanol geproduceerd?

Methanol is een belangrijk product in de chemische industrie en wordt gebruikt in honderden alledaagse producten, als grondstof voor de productie van andere chemicaliën en als brandstof. Het kan op verschillende manieren worden geproduceerd, van stoomreforming van methaan, een reactie van waterstof en CO2, tot vergassing van biomassa. Laten we ze allemaal eens bekijken:

Waar wordt methanol gebruikt?

Methanol is de hoeksteen van de chemische industrie, de energiesector en de maritieme industrie. Zijn rol strekt zich uit van chemische grondstof tot scheepsbrandstof.

Methanol or methyl alcohol in clear glass

Koolstofarme oplossingen

Om de methanolproductie koolstofvrij te maken of te ontdoen van fossiele brandstoffen, zijn er verschillende oplossingen mogelijk die de verschillende emissiebronnen aanpakken.

Conclusies

Het huidige proces voor methanolproductie wordt gedomineerd door aardgas en steenkool, maar de verschuiving naar hernieuwbaar aardgas, koolstofafvang en -opslag en hernieuwbare elektriciteit wint aan kracht. Deze duurzame opties tonen de inzet en bereidheid van de industrie om te evolueren naar een duurzamere toekomst. Nu de groene transformatie begint, is het cruciaal dat belanghebbenden samenwerken en de grenzen verleggen om een duurzame en winstgevende toekomst voor methanolproductie te garanderen.

GET IN TOUCH

Hoe kan STRIVE by STX helpen?

STRIVE by STX werkt momenteel samen met baanbrekende producenten van bio- en groene methanol en helpt hen bij het identificeren van mogelijke oplossingen voor het gebruik van groenere chemische grondstoffen (bijv. bio-methaan) en hernieuwbare energie.

Laat STRIVE by STX ook uw partner zijn bij het koolstofvrij maken van uw activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Share this content